Suojatun selauksen asetukset

Asetukset

Kuvaus

Tietoturvataso

Sovellus käyttää useita asetusryhmiä suojattua selausta varten. Asetussarjat on tallennettu sovellukseen nimeltä turvallisuustasot:

• Äärimmäinen. Verkkoliikenteen tietoturvataso, jota Suojattu selaus käyttää tarkistaakseen perusteellisesti verkkoliikennettä, jota vastaanotetaan tietokoneelta HTTP- ja FTP-protokollien välityksellä. Suojattu selaus suorittaa kaikkien verkkoliikenteen objektien tarkan tarkistuksen käyttämällä täydellistä sovelluksen tietokantojen sarjaa ja se suorittaa myös syvimmän heuristisen analyysin.
  • Optimaalinen. Tämä verkkoliikenteen turvallisuustaso tarjoaa optimaalisen tasapainon Kaspersky-sovelluksen suorituskyvyn ja verkkoliikenteen turvallisuuden kesken. Suojattu selaus suorittaa heuristisen analyysin Keskitason tarkistus -tasolla. Kasperskyn asiantuntijat suosittelevat tätä verkkoliikenteen turvallisuustasoa.
  • Alhainen. Verkkoliikenteen tietoturvataso, jonka asetukset takaavat suurimman verkkoliikenteen tarkistusnopeuden. Suojattu selaus suorittaa heuristisen analyysin kevyellä tasolla.

Toimenpide, kun uhka havaitaan

• Ilmoita. Suojattu selaus ilmoittaa tartunnan saaneiden ja todennäköisesti tartunnan saaneiden objektien havaitsemisesta ja kysyy objektille suoritettavaa toimenpidettä.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruudun valinta on poistettu AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Suorita toiminto automaattisesti. Suojattu selaus valitsee toimenpiteen automaattisesti perustuen voimassa oleviin asetuksiin. Jos verkkoresurssi on lueteltu poikkeuksiin tai se ei sisällä tartunnan saaneita tai todennäköisesti tartunnan saaneita objekteja, Suojattu selaus sallii sen käytön. Jos Suojatun selauksen suorittama tarkistus havaitsee tartunnan saaneen tai todennäköisesti tartunnan saaneen objektin verkkoresurssissa, kyseisen verkkoresurssin käyttö estetään.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruutu on valittuna AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Estä. Jos valitset tämän vaihtoehdon ja verkkoliikenteessä havaitaan tartunnan saanut objekti, Suojattu selaus estää pääsyn kyseiseen objektiin ja näyttää selaimessa viestin.

Tarkistustavat

Tarkista verkko-osoite haitallisten verkko-osoitteiden tietokannasta

Linkkien tarkistus sen määrittämiseksi, sisältyvätkö ne haitallisten linkkien tietokantaan mahdollistaa kumottujen luetteloon lisättyjen verkkosivustojen seurannan. Haitallisten linkkien tietokanta on Kasperskyn asiantuntijoiden luoma. Se muodostaa osan ohjelmiston jakelusarjaa ja se päivitetään yhdessä Kaspersky-sovelluksen tietokannan kanssa.

Tarkista verkko-osoite mainosohjelmia sisältävien verkko-osoitteiden tietokannasta

Esimerkki tästä on ohjelmisto, joka ohjaa hakukyselysi edelleen internetissä mainosverkkosivustolle. Tällä tavalla siirryt mainosverkkosivustolle sen verkkoresurssin sijaan, joka on olennaisin hakukyselylle.

Tarkista verkko-osoite tietokannasta, joka sisältää sellaisten oikeiden sovellusten verkko-osoitteet, joita hyökkääjät voivat käyttää tietokoneen tai henkilökohtaisten tietojen vahingoittamiseen

Esimerkki tästä luokasta on etähallintatyökalu, jota käytetään laillisesti vianetsintään järjestelmänvalvojien toimesta. Rikollinen voi asentaa tällaisen työkalun tietokoneellesi tietämättäsi, jotta hän pääsee käsiksi tietokoneeseen ja voi käyttää sitä rikollisiin käyttötarkoituksiin.

Kaspersky-sovellus sallii kyseisten sovellusten latauksen verkkosivujen linkkien kautta. Kertakäyttöiset linkit suljetaan pois. Et voi ladata niiden kautta sallittuja sovelluksia, joiden kautta hakkerit voivat vahingoittaa tietokonettasi tai tietojasi.

Käytä heuristista analyysia

Tekniikka, jolla tunnistetaan uhkat, joita ei voida tunnistaa Kaspersky-sovelluksen tietokantojen nykyisellä versiolla. Sen avulla voit löytää tiedostot, jotka saattavat sisältää tuntemattomia haittaohjelmia tai tunnetun haittaohjelman uusia muunnoksia.

Kun verkkoliikennettä tarkistetaan virusten ja muiden uhkan aiheuttavien sovellusten varalta, heuristinen analysoija suorittaa suoritettavien tiedostojen ohjeet. Heuristisen analysoijan suorittamien ohjeiden määrä riippuu tasosta, joka heuristiselle analysoijalle on määritetty. Heuristisen analyysin taso asettaa tasapainon uusien uhkien hakujen perusteellisuuden, järjestelmän resurssien kuormituksen ja heuristiseen analyysiin käytettävän ajan välillä.

Verkkourkinnan esto

Vertaa verkko-osoitetta tietojenkalastelu- ja valekryptovaluuttasivustoiksi tiedettyjen verkko-osoitteiden tietokantaan (joissakin tilauspaketeissa Tarkista verkko-osoite verkkohuijauslinkkien tietokannasta)

Tietojenkalastelu- ja valekryptovaluuttapörsseiksi tiedettyjen verkko-osoitteiden tietokanta sisältää nykyisin tunnettujen, tietojenkalasteluhyökkäyksiin käytettyjen verkkosivujen verkko-osoitteet. Kaspersky täydentää tätä tietokantaa kansainvälisen Anti-Phishing Working Groupin osoitelistalla. Tietojenkalastelu- ja valekryptovaluuttapörssien tietokanta muodostaa osan ohjelmiston jakelusarjaa, ja se päivitetään yhdessä Kaspersky-sovelluksen tietokannan kanssa.

Käytä heuristista analyysia

Tekniikka, jolla tunnistetaan uhkat, joita ei voida tunnistaa Kaspersky-sovelluksen tietokantojen nykyisellä versiolla. Se mahdollistaa urkinnan havaitsemisen, vaikka URL-osoite ei ole verkkourkintaosoitteiden tietokannassa.

Tarkista URL-osoitteet

URL Advisor tarkistaa Chromium-pohjaisessa Microsoft Edgessä, Google Chromessa tai Mozilla Firefoxissa avatuilla verkkosivuilla olevat linkit. Kaspersky-sovellus näyttää jonkin seuraavista kuvakkeista jokaisen tarkistetun linkin vieressä:

Turvallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kasperskyn mukaan turvallinen

Tuntematon verkkosivu – jos linkitetyn verkkosivun turvallisuustilanteesta ei ole tietoa

Verkkosivu, jota tunkeilijat voivat käyttää – jos Kasperskyn mukaan hakkerit voivat vahingoittaa tietokonettasi tai tietojasi käyttämällä verkkosivua, jonne linkki johtaa;

Vaarantunut verkkosivu – jos Kasperskyn mukaan verkkosivu, johon linkki johtaa, voi saada virustartunnan tai joutua hakkeroiduksi;

Vaarallinen verkkosivu – jos linkitetty verkkosivu on Kasperskyn mukaan vaarallinen

Voit tarkastella ponnahdusikkunaa, joka sisältää lisätietoja linkistä viemällä hiiren kohdistimen vastaavan kuvakkeen päälle.

Kaikilla paitsi määritetyillä verkkosivustoilla

Hallitse poissulkemista

Kun tämä vaihtoehto on valittu, sovellus tarkistaa kaikkien verkkosivujen linkit, lukuun ottamatta niitä, jotka on ilmoitettu Poissulkemiset-ikkunassa.

Avaa Poissulkemiset-ikkuna napsauttamalla Hallitse poissulkemista -linkkiä.

Vain määritetyillä verkkosivustoilla

Määritä tarkistettavat verkkosivustot

Kun tämä vaihtoehto on valittu, Kaspersky tarkistaa linkit vain niillä verkkosivuilla, jotka on ilmoitettu Tarkistettavat verkkosivustot -ikkunassa.

Tarkistettavat verkkosivustot -ikkuna napsauttamalla Määritä tarkistettavat verkkosivustot -linkkiä.

Määritä URL Advisor

• Kaikki URL-osoitteet. Sovellus tarkistaa kaiken tyyppisten verkkosivustojen linkit.
  • Vain hakutulosten URL-osoitteet. Sovellus tarkistaa linkit verkkosivuilta, jotka sisältävät hakukoneista vastaanotettuja hakutuloksia.

Verkkosivustojen luokat

Jos Näytä verkkosivustojen sisältöluokkia koskevia tietoja -valintaruutu on valittu, sovellus lisää linkkiin kommentit, jotka ilmoittavat, kuuluuko verkkosivu yhteen ilmoitetuista luokista (esim. Väkivalta, suvaitsemattomuus tai Aikuisille tarkoitettu sisältö).

Voit poistaa valintamerkin niiden luokkien vierestä, joista et tarvitse varoituksia.

Älä tarkista verkkoliikennettä kohteesta luotetut URL-osoitteet

Jos valintaruutu on valittu, Suojattu selaus ei tarkista verkkosivujen sisältöä ja verkkosivuja, joiden osoitteet sisältyvät luotettujen verkko-osoitteiden luetteloon. Voit lisätä sekä tietyt verkkosivustot ja verkkosivujen osoitteet, että verkkosivut ja verkkosivujen osoitteiden peitteet luotettujen verkko-osoitteiden luetteloon. Luotettujen verkko-osoitteiden luettelo on saatavilla Luotetut URL-osoitteet -ikkunassa, joka voidaan avata napsauttamalla linkkiä luotetut URL-osoitteet.

Näiden asetusten avulla voit tehdä seuraavat tehtävät

Verkkosivuston turvallisuuden tarkistus